Wat past het beste?

Aflossen of verhuizen?

Wil je graag jouw hypotheek aflossen voor minder maandlasten of juist een nieuw huis met meer (of minder) slaapkamers? Als doorstromer heb je een huis te verkopen en een nieuwe te financieren. Welke hypotheek past dan het beste bij jou? Wat doe je met eventuele overwaarde?

Voor Bart en Elke was het altijd fijn thuiskomen na een lange werkdag in hun rustige wijk. De gedachte om te verhuizen, is nooit in ze opgekomen. Wat bleek, is dat Bart en Elke met ongeveer dezelfde netto maandlasten een hogere hypotheek konden nemen. Dankzij de overwaarde van hun huidige woning werd het mogelijk om een andere categorie woning te kopen.

een hypotheek die bij de situatie past

Profiteer van de overwaarde

Investering in een nieuwe woning

Waarschijnlijk heb je een overwaarde in de huidige woning opgebouwd. Dat is mooi, want dat maakt het kopen van een andere woning eenvoudiger en goedkoper. De overwaarde kun je gelijk investeren in de nieuwe woning. Dat kan ook als de oude woning nog niet verkocht is. Want dit tijdelijke probleem kunnen we namelijk oplossen met een overbruggingshypotheek.

Huidige hypotheek meenemen?

Sinds 2013 heb je een veel beperktere keuze in hypotheekvormen. Bijvoorbeeld de aflossingsvrije hypotheek geeft geen recht meer op hypotheekrenteaftrek, maar er zijn uitzonderingen. Als jouw hypotheek vóór 2013 is afgesloten, kun je de hypotheekvorm meenemen naar de nieuwe woning. Je hebt bijvoorbeeld nog een aflossingsvrije hypotheek of een beleggingshypotheek van €50.000. Misschien is het verstandig om de hypotheekvorm uit de vorige hypotheek mee te nemen.

de juiste keuze maken

Samen komen
we eruit

Als het gaat om de hypotheek aflossen of juist verhuizen, kijken we naar welke hypotheekvorm de meest verstandige keuze is. Vooral als het gaat om een oude hypotheekvorm. Wij verstrekken onafhankelijk hypotheekadvies, dus wij zoeken de markt af naar de geldverstrekker die het beste past bij jouw wensen.

Een hypotheek kiezen is meer dan alleen maar de laagste hypotheekrente opsporen. De voorwaarden in de hypotheek zijn minimaal zo belangrijk.

Adriaan Postma

Financieel Adviseur

Henriette Koeleman – Bakker

Financieel adviseur

Team Postma

Nick Spaans

Financieel Adviseur

Ellen Postma

Financieel Planner

Wij nemen contact met jou op

Laat een bericht achter