Onze experts vertellen je alles over

CAr of montage

De afkorting CAR staat voor ‘Construction All Risk’. Dit is een verzekering die de materiële schade dekt die ontstaat tijdens de bouw of montage van gebouwen, wegen, bruggen en installaties. Heb je een installatiebedrijf? Met een montageverzekering verzeker je je werk tegen schade. Het gaat om risico’s die je niet kunt claimen onder de aansprakelijkheidsverzekering en de opdrachtgever heeft het risico bijvoorbeeld ook niet verzekerd in de gebouwenverzekering.

Wat is de noodzaak van CAR- en montageverzekering?

Voor welke schadeoorzaken sluit je het af?

Bij bouwwerkzaamheden loopt jouw bedrijf in meerdere opzichten risico’s. Wie de verbouwing verricht, is ook verantwoordelijk voor eventuele schade. Een bouwklus moet geen kostenpost worden, dus verzeker je de gevaren die dreigen. Je verzekert de aansprakelijkheid, maar de dekking in de CAR- en Montageverzekering is meestal ruimer dan dat. Je kunt bijvoorbeeld de bezittingen van de opdrachtgever en de materialen zelf ook verzekeren. Voor welke schadeoorzaken sluit je een CAR- en Montageverzekering  af?

De noodzaak van deze verzekering kunnen we eenvoudig laten zien aan de hand van een aantal voorbeelden van schades:

– Het onder handen zijnde werk
– Bedrijfsaansprakelijkheid
– Schade aan eigendommen opdrachtgever
– Transportrisico
– Hulpmateriaal en gereedschappen

Risico’s afdekken

Samen komen
we eruit

Er is niet één CAR- en Montageverzekering die altijd de meest geschikte keuze is. De verzekering moet zo goed mogelijk afgestemd worden op de werkzaamheden en de risico’s die dreigen. Daarom zijn er verschillende rubrieken binnen deze verzekering. Bij het afsluiten kies je de rubrieken die je echt nodig hebt. Je kiest bijvoorbeeld voor het verzekeren van aansprakelijkheid, hulpmaterialen en bestaande eigendommen van de opdrachtgever. Heb je vaker vergelijkbare opdrachten? Mogelijk kan een doorlopende CAR- en Montageverzekering uitkomst bieden. Wil je meer informatie over de CAR- en Montageverzekering? Bel ons gerust voor het inplannen van een afspraak!

Adriaan Postma

Financieel Adviseur

Henriette Koeleman – Bakker

Financieel adviseur

Team Postma

Nick Spaans

Financieel Adviseur

Ellen Postma

Financieel Planner

Wij nemen contact met jou op

Laat een bericht achter

Postma financieel advies

Awardwinnend

financieel adviesbureau

Mail naar binnendienst@postmaadvies.nl of bel naar 088 – 38 80 388.

© 2024 – Postma financieel advies | Algemene voorwaarden | Disclaimer