De voor- en nadelen

hypotheek oversluiten

Bij het afsluiten van een hypotheek kies je een geldverstrekker, een hypotheeksoort en een rentevaste periode. Over een aantal jaren hoeft de keuze uit het verleden niet meer de beste keuze voor dan te zijn. Door de sterk gedaalde hypotheekrentes kan het waarschijnlijk uit om je huidige hypotheek over te sluiten. Het oversluiten heeft wel een nadeel, er is namelijk een boeterente verschuldigd. Maar als je maandlasten zakken, waarom zou je dan niet oversluiten?

Ook Renate en Herbert wilden graag de hypotheek oversluiten. Dankzij Postma Financieel Advies is er voor hen meer ruimte om te dromen. Door de lagere maandlasten in de nieuwe hypotheek, ontstond er een potje waarmee ze nu leuke dingen kunnen doen.

een hypotheek die bij jouw situatie past

Wat zijn jouw opties?

De boeterente verdien je weer terug, want de truc van het oversluiten is kiezen voor de best mogelijke voorwaarden in de nieuwe hypotheek en ook nog de maandlasten drukken. Niet altijd is het oversluiten een verstandige keuze, maar wij zoeken het graag voor jou uit. Voorkom dat je honderden euro’s per jaar te veel betaalt voor jouw hypotheek. Ook als het oversluiten niet uit kan, kun je toch nog een financieel voordeel pakken met rentemiddeling.

Bespaar maandlasten

Samen komen
we eruit

We kunnen jouw hypotheek tegen het licht houden. In een vrijblijvend adviesgesprek bij jou thuis of bij ons op kantoor nemen wij samen met jou de huidige hypotheek door. Wij kunnen bepalen hoeveel geld je per maand bespaart als je de hypotheek oversluit. Hierbij houden wij gelijk rekening met jouw toekomstwensen. Wil je bijvoorbeeld eerder stoppen met werken of wil je het huis op je 60e juist verkopen en nog iets van de wereld zien? Wij bepalen de mogelijkheden graag samen met jou.

Adriaan Postma

Financieel Adviseur

Henriette Koeleman – Bakker

Financieel adviseur

Team Postma

Nick Spaans

Financieel Adviseur

Ellen Postma

Financieel Planner

Wij nemen contact met jou op

Laat een bericht achter