Onze experts vertellen je alles over de

uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering kun je ervoor zorgen dat jouw nabestaanden naast het emotionele leed niet ook nog financiële perikelen erbij krijgen. Stem de uitvaartverzekering wel goed af op de kosten die je verwacht bij een uitvaart.

De hoogte van de kosten van een uitvaart is afhankelijk van veel zaken. Een begrafenis is duurder in vergelijking met een crematie. Een begrafenis kost ongeveer tussen €8.500 en €11.000 en een crematie tussen €6.500 en €9.000, maar dat is maar indicatief. De kosten zijn ook sterk afhankelijk van de wensen bij een uitvaart.

Ook dit heeft aandacht nodig

maak de uitvaart bespreekbaar

Net als andere verzekeringen heeft de uitvaartverzekering 1 of 2 keer per jaar aandacht nodig. Dan kun je gelijk met de adviseur doornemen in hoeverre de uitvaartverzekering nog voldoet aan de wensen en of het verzekerd bedrag voldoende is. Bij de geboorte van kinderen kunnen ze bijgeschreven worden op de uitvaartverzekering van de ouders. Wensen over de uitvaart worden tussen partners en ouders en kinderen nauwelijks besproken. Ook wel logisch, het is namelijk geen leuk onderwerp. Toch moet het wel besproken worden. Na overlijden geeft het de nabestaanden rust om te weten wat de wensen van de overledene waren. Dit kan bij het afsluiten of het updaten van de uitvaartverzekering. Dan is het onderwerp immers al niet te vermijden.

Adriaan Postma

Financieel Adviseur

Rene ziel

Verzekeringsadviseur

Team Postma

Richard Kunst

Geregistreerd Estate Planner

Team Postma

Samantha Vlutters

Verzekeringsadviseur

Wij nemen contact met jou op

Laat een bericht achter