Onze experts vertellen je alles over

Arbeidsongeschiktheid

Ondernemers willen hun onderneming goed verzekeren, maar moeten zichzelf zeker niet vergeten. Als je arbeidsongeschikt raakt heb je een probleem, maar jouw bedrijf ook. Arbeidsongeschiktheid kunnen wij niet voorkomen, maar we kunnen de financiële gevolgen wel zo goed mogelijk opvangen.

De premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering

Want Er is geen vangnet

Werknemers die arbeidsongeschikt raken krijgen de eerste twee jaren het loon doorbetaald en daarna bestaat onder voorwaarden recht op een WIA-uitkering. Dit vangnet heeft de zelfstandig ondernemer niet, tenminste niet vanuit de sociale zekerheid. Met een arbeidsongeschiktheidsverzekering kan het risico wel verzekerd worden. De verzekering keert uit als je door een ziekte, aandoening of een ongeval niet meer kunt werken. Onterecht wordt er vaak vanuit gegaan dat een dergelijke verzekering zeer kostbaar is, maar in de praktijk valt het vaak mee.

Je kunt de arbeidsongeschiktheidsverzekering zo goed mogelijk afstemmen op jouw wensen. Om de premie te drukken kun je bijvoorbeeld een wachttijd aanhouden van meer dan 1 maand. In de wachttijd dat je niet kunt werken krijg je geen uitkering  van de verzekeraar. De verzekering wil je natuurlijk door laten lopen tot de pensioendatum, of in ieder geval zo lang mogelijk. Er zijn nog meer afhankelijkheden waar wij jou graag over informeren.

Risico’s afdekken

Samen komen
we eruit

Als ondernemer kun je niet alle risico’s verzekeren. Ondernemen is namelijk ook risico’s nemen. Toch is het niet verstandig om zoiets cruciaals als jouw gezondheid niet te verzekeren.

Langdurige of blijvende arbeidsongeschiktheid is zonder de financiële gevolgen al ingrijpend genoeg. Je wilt de situatie niet verder verslechteren door geen arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. In het uiterste geval kun je naar de gemeente voor een bijstandsuitkering, maar de eisen hiervoor zijn streng. Je kunt eerst jouw spaargeld en de overwaarde in het huis deels opeten. Graag vertellen wij jou er meer over tijdens een adviesgesprek.

Adriaan Postma

Financieel Adviseur

Henriette Koeleman – Bakker

Financieel adviseur

Team Postma

Nick Spaans

Financieel Adviseur

Ellen Postma

Financieel Planner

Wij nemen contact met jou op

Laat een bericht achter