Het is niet vanzelfsprekend

een goed pensioen

Ook niet als je al tientallen jaren bij dezelfde werkgever werkt. Je doet er verstandig aan om vroegtijdig inzicht te krijgen in wat je vanaf de pensioendatum ontvangt. Je pensioen aanvullen is mogelijk, maar begin daar niet pas een paar jaren vóór de pensioendatum mee.

 

De AOW is opgeschoven van 65 jaar naar uiteindelijk ruim 67 jaar of zelfs nog ouder in de toekomst. Via de werkgever kun je mogelijk een aanvullend pensioen opbouwen. Maar niet iedereen zit in een pensioenregeling. Ook als je wel een pensioenregeling hebt, is het nog steeds de vraag waar je recht op hebt. Niet alle pensioenregelingen zijn namelijk gelijk. Er zijn ook werkgevers met een sobere pensioenregeling.

Wat ga je verdienen vanaf je pensioengerechtigde leeftijd?

Bouw zelf een goede aanvulling op

 Vanaf de pensioenleeftijd start de AOW-uitkering. Aanvullend krijg je via de pensioenregeling een aanvulling. Krijg inzicht in hoeveel je kunt verwachten op je oude dag. Daar kunnen wij bij helpen. Valt het inkomen na de pensioendatum tegen of wil je gewoon een aanvulling voor een onbezorgde oude dag? Dat kan! Je kunt bijvoorbeeld een lijfrentekapitaal opbouwen. De premie of inleg hiervoor is ook nog eens aftrekbaar van het inkomen. Na het bereiken van de pensioendatum kun je met het opgebouwde kapitaal een periodieke uitkering aankopen. De uitkeringen worden weer belast, maar hierin kun je waarschijnlijk een fiscaal voordeel opstrijken.

bouw een kapitaal op

Samen komen
we eruit

Je hoeft niet iedere maand € 250,- of meer over te hebben voor het opbouwen van een aanvulling op jouw pensioen. Met een klein bedrag kun je ook al een extraatje opbouwen. Dit kun je bijvoorbeeld uit laten keren in de eerste 10 jaren na de pensioendatum. Met dit kapitaaltje kun je bijvoorbeeld reizen. Bij eerder overlijden kunnen de nabestaanden het kapitaal gebruiken voor een financiële tegemoetkoming.

Wil je weten wat je krijgt na pensionering? Wij nemen het graag met je door. Maak gerust een afspraak met één van onze adviseurs.

Adriaan Postma

Financieel Adviseur

Henriette Koeleman – Bakker

Financieel adviseur

Team Postma

Nick Spaans

Financieel Adviseur

Ellen Postma

Financieel Planner

Wij nemen contact met jou op

Laat een bericht achter