Onze experts vertellen je alles over

Bedrijfspandverzekering

De eigenaar van een bedrijfspand verzekert het pand. Een huurpand hoeft de huurder dus niet te verzekeren. De verzekering tegen brand is de belangrijkste dekking, maar onderschat andere schadeoorzaken niet. In een bedrijfspandverzekering kun je een ruime dekking verzekeren. Er zijn verzekeringen die van toegevoegde waarde zijn, maar die niet strikt noodzakelijk zijn. Daar valt de bedrijfspandverzekering zeker niet onder. Zonder een bedrijfspand kun je namelijk niet meer ondernemen. Daarnaast zit er een vermogen in het pand. Dat wil je natuurlijk niet op het spel zetten. Mogelijk zit er nog een hypotheek op. Na het afbranden van het pand moet de hypotheek nog steeds terugbetaald worden. Redenen genoeg dus om het bedrijfspand goed te verzekeren.

Slim keuzes maken

Welke waarde verzeker je wel of niet?

De verkoopwaarde van een bedrijfspand is niet de te verzekeren waarde voor de bedrijfspandverzekering. Voor de verzekering gaat het om de herbouwwaarde. Dus hoeveel euro moet je uitgekeerd krijgen om hetzelfde pand op dezelfde plek te herbouwen? De herbouwwaarde inschatten is nog niet zo eenvoudig. Ook een makelaar waagt zich daar liever niet aan, en terecht ook. Voor het inschatten van de herbouwwaarde is vakinhoudelijke kennis nodig om de kosten in te kunnen inschatten. Daarom zal de verzekeraar vaak ook een taxateur inschakelen die gespecialiseerd is in bedrijfspanden. Dat is gunstig voor jou. De verzekeraar is in dat geval aansprakelijk voor het bepalen van het verzekerd bedrag.

Risico’s afdekken

tegen een eerlijke premie

Een te laag verzekerd bedrag heeft gevolgen bij een schade. Bij een reguliere bedrijfspandverzekering is een goede inschatting van de herbouwwaarde belangrijk. Ook bij een naar verhouding kleine schade zorgt een te laag verzekerd bedrag voor een lagere uitkering. Bij onderverzekering wordt de schade slechts naar verhouding uitgekeerd. De verzekeraar gaat dus korten op de schade-uitkering.

Wil je een bedrijfspand verzekeren? Maak nu een afspraak! Wij komen graag bij jouw pand langs. Natuurlijk is een afspraak bij ons op kantoor ook mogelijk.

Adriaan Postma

Financieel Adviseur

Henriette Koeleman – Bakker

Financieel adviseur

Team Postma

Nick Spaans

Financieel Adviseur

Ellen Postma

Financieel Planner

Wij nemen contact met jou op

Laat een bericht achter