Bart (37) en Elke (36) Oosting

Snel en slim de hypotheek aflossen, of toch niet?

Acht jaar geleden lieten Bart (37 en Elke (36) Oosting hun huidige woning bouwen dankzij het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Destijds is het huis helemaal afgestemd op de wensen van Bart en Elke. “Dat is het mooie als je zelf de mogelijkheid hebt om een huis te bouwen. Ondertussen wonen we er al 8 jaar met heel veel plezier. Het is een buurt met goed onderling contact en veel jonge gezinnen. Vriendjes en vriendinnetjes zat voor onze kinderen”, vertelt Elke.

Sneller en slimmer de hypotheek aflossen
In een fijne, rustige, groene wijk is het voor Bart en Elke fijn thuiskomen na een lange, volle dag werken. De gedachte dat ze ooit verhuizen naar een ander huis is eigenlijk nooit in ze opgekomen. Tót het jaarlijkse gesprek met Nick, hun financieel adviseur van Postma Financieel Advies. “Samen kijken we ieder jaar naar onze financiële situatie, waar we kunnen besparen of waar kansen liggen. Dit jaar hadden we een concrete vraag aan Nick over sneller en slimmer onze hypotheek aflossen”, vertelt Bart.
Wennen aan het idee van een ander huis

voor- en nadelen afwegen

Elke: “Nick kwam met een antwoord waar we totaal niet op hadden gerekend van tevoren. Na wat rekenwerk vroeg Nick ons waarom we niet eens gingen kijken naar een ander huis!” Wat bleek, is dat Bart en Elke met dezelfde netto maandlasten een hogere hypotheek konden nemen. Dankzij de overwaarde van hun huidige woning werd het mogelijk om een andere categorie woning te kopen. Een woning waarvan ze vooraf niet gedacht hadden dat te kunnen financieren. “Het idee van een ander huis was wel even wennen! Vooral voor Elke”, zegt Bart met een lach.

In het jaarlijkse adviesgesprek is Nick samen met Bart en Elke de voordelen en nadelen gaan afwegen. Door de oude hypotheek af te sluiten en een nieuwe aan te vragen, kregen ze beschikking over een nieuwe en zeer lage rente. ‘Vanaf dat moment had Nick onze aandacht. We zijn verder gaan praten over een nieuwe hypotheek en wat daar de rekensom van ging worden in plaats van de hypotheek aflossen. Het resultaat was zeker in ons voordeel”, vertelt Bart.

Je droomhuis is vaak dichterbij dan je denkt

Ondertussen was Elke wat meer gewend aan het idee van een ander huis. Bart en Elke waren er klaar voor om de huizenmarkt op te gaan met een aantal eisen en wensen. “We wilden wel graag in de buurt blijven. De maandlasten wilden we niet hoger hebben dan nu en het moet net zo prettig wonen zijn. En wat dacht je! Staat 250 meter verder ons droomhuis, hoe gaaf is dat?! Maar we waren er nog niet. Momenteel is in de huizenmarkt weinig ruimte voor onderhandeling en ondertussen waren de spelregels behoorlijk veranderd…”, stelt Elke.

Van hypotheek aflossen naar een nieuw huis

‘We wisten totaal niet waar we moesten beginnen, omdat we begonnen waren met een nieuwbouwwoning. Van een huis kopen, hadden we geen kaas gegeten. Gelukkig bood Nick zijn hulp aan door in gesprek te gaan met de  makelaar van de verkopende partij. Om te kijken waar we uit konden komen. Nick wist precies waar hij op moest letten en waar onze belangen lagen. En dan komt het moment dat we moeten bieden. Onwijs spannend! Wat als ons bod wordt geaccepteerd? Gaat het ons wel lukken? Kunnen wij ons eigen huis snel verkopen? Al snel konden we opgelucht ademhalen’, vertelt Bart.

Dezelfde financiële ruimte in een droomhuis

Het meest bijzondere voor Bart en Elke is dat hun netto maandlasten hetzelfde zijn gebleven, maar dat er een verrassende deur aan mogelijkheden open is gegaan. Bart: “Dit is voor ons een nieuwe levensfase. We dachten altijd dat we ons droomhuis al hadden, maar als we nu kijken… We zijn ontzettend dankbaar voor de kritische vraag van Nick. Hij heeft een belangrijke en grote rol in dit alles gespeeld. En we blijven terugkomen!”

klantscore voor ons
9,5/10

Vragen over de hypotheek aflossen?

Kies voor een vrijblijvende kennismaking

 

Lees je dit verhaal en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw hypotheek? Misschien  dat de situatie van Bart en Elke vergelijkbaar is of juist niet, maar met goed advies en de juiste begeleiding komen we vast tot een passende oplossing. Ben je benieuwd naar wat wij jullie kunnen bieden?