Esmee Cornet (29) en Hani Andary (34)

Wanneer onmogelijkheden, mogelijkheden worden

In Hengelo staat een dansschool waar al meer dan 20 jaar in meer dan 20 dansstijlen les wordt gegeven. Sinds 5 jaar staan Esmee Cornet (29) en Hani Andary (34) aan het roer van de dansschool Dansstudio X-Dance. Ze hebben elkaar ontmoet op de vooropleiding voor Dans in Amsterdam en gaan sindsdien elk avontuur aan wat op hun pad komt. Hun mentaliteit: go with the flow!

Huren is geld weggooien

Esmee en Hani zijn nu zo’n 10 jaar bij elkaar en hebben samen al vele avonturen beleefd. Esmee danste al toen ze klein was en deed onder andere mee aan ‘The Lion King’ en ‘West Side Story’. Bij Hani ontstond de passie voor dansen toen hij 18 was, wat geresulteerd heeft in het choreograferen van de ‘Vergeten Twentse Lente’ en ‘Hanna van Hendrik’. Hun nieuwste avontuur: Dansstudio X-Dance.

“Sinds we de studio 5 jaar geleden hebben overgenomen, is het een hechte community geworden. Het is hard werken geweest, maar we kijken er positief op terug. Deze dansschool is voor een reden op ons pad gekomen. Nadat we de zaak overnamen, zijn we dan ook hiernaartoe verhuisd. Wel echt met het idee dat kopen onmogelijk was. We zijn dansers, we zijn zelfstandig, allemaal lastig… Toen huurden we nog en wilden we er niet te veel moeite in steken, maar we kwamen er al snel achter dat we eigenlijk gewoon geld aan het weggooien waren!”, vertelt Esmee.

 Zoekwoorden Bedrijfsrisico’s verzekering

Als ondernemer moet je
een stapje extra zetten

Gewend aan het stadse gevoel bleek het lastig om een woning te vinden dat aan de wensen van Esmee en Hani voldeed. “We zochten een woning dat ons niet meteen vertelde dat we moesten gaan settelen en kinderen krijgen. Maar voor we überhaupt echt huizen gingen bezichtigingen, zijn we eerst gaan uitzoeken van ‘wat is een hypotheek en wat kunnen we lenen?’. Esmee heeft toen haar vader, Piet Cornet (verzekeringsadviseur van Postma Financieel Advies), gebeld en die gaf aan dat Adriaan als hypotheekadviseur ons wel verder kon helpen.”

“Na de afspraak met Adriaan bleek zo’n hypotheekaanvraag als ondernemer best ingewikkeld. Los van dat je veel moet aanvragen, waren onze 3 boekjaren nog niet compleet. Adriaan heeft ons bij deze rompslomp geholpen en zelf moesten we dan nog iets persoonlijks schrijven voor ons toekomstbeeld. Je moet gewoon net dat stapje extra maken om een hypotheek voor elkaar te krijgen, maar we wisten in ieder geval met welk budget we op stap konden”, legt Hani uit.

 

De zorgen uit handen genomen

Toen was daar ineens de loft met de Amsterdamse vibes, de huidige woning van Esmee en Hani. Zo spontaan als ze zijn, deden ze een bod dat meteen werd geaccepteerd. Esmee: “We belden Adriaan meteen met het goede nieuws. Wel gevraagd of het wel zo slim was wat we hadden gedaan, omdat we overboden hadden op de woning. Het bleek harstikke normaal en hij had de hypotheek ook zo geregeld binnen de mogelijkheden. Uiteindelijk kregen we zelfs opties om uit te kiezen en hebben we het advies van Adriaan gevolgd. Daar zijn we heel blij mee! Sindsdien regelt Adriaan alles rondom de hypotheek en Piet de verzekeringen.”

Hani vult Esmee hierin aan: “We leggen simpelweg onze situatie uit, zo van we nemen dit en we willen dat. Wat adviseer je daarvoor? Het is fijn dat Postma Financieel Advies daarin meedenkt. Uiteindelijk is het voor ons heel simpel: het kost ons geld, maar de zorgen die ons uit handen worden genomen… Dat is onbetaalbaar. We zijn daar gewoon heel erg mee geholpen.”

benieuwd wat jij als ondernemer kunt?

Kies voor een vrijblijvende kennismaking

 

Lees je dit verhaal en wil je graag ook graag als ondernemer stappen zetten? Met goed advies over de persoonlijke situatie weet je straks waar je aan toe bent. Ben je benieuwd naar wat wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.