Natascha groeneveld (49) van Fleur artistique in Enschede

Met passie en plezier goed geworteld als bloemist

Natascha Groeneveld (49) is de trotse eigenaresse van Fleur Artistique in Enschede. “De winkel ben ik in 2011 begonnen. Maar al lang daarvoor was ik gepassioneerd door het vak. Het startte allemaal in 2006 in een schuur met workshops voor bloemschikken. Daarnaast had ik nog wel een baan voor de vastigheid om een buffer op te bouwen. Zo rol je wat makkelijker in de rol van een zelfstandige bloemist”, vertelt Natascha.

 Zoekwoorden Bedrijfsrisico’s verzekering

je creativiteit
laten bloeien

“Sinds mijn jeugd verkoop ik eigenlijk al graag dingen. Mijn ouders maakten weleens het geintje dat ik hen nog niet had verkocht! Van jongs af aan heb ik een passie om veel verschillende dingen te proberen en te doen. Je weet nooit wat je tegenkomt of hoe het loopt. Op de opleiding voor bloemist kwam ik erachter dat mij vooral het creatieve aspect erg interesseerde.

“Ondertussen zit ik al sinds mijn 15e in de bloemen, maar ik heb tussendoor wel andere dingen gedaan. Gewoon om te proeven wat ik wel en niet leuk vind. Zo ben ik ook een tijdje badjuf geweest. Compleet wat anders! Ik heb van alles gedaan om die echte passie te ontdekken. Toen bleek dat ik het creatieve toch niet kon laten. Het bleef kriebelen…”

Een natuurlijk talent

De opleiding van Natascha voor bloemist bestond uit 1 dag school en 4 dagen werken. Zo kwam ze best vroeg in aanraking met het werk als bloemist en kon ze beginnen met het opbouwen van haar klantenbestand.

Natascha: “Toen ik nog workshops gaf in de schuur ben ik begonnen met bloemwerk en abonnementen voor bedrijven. Voor hen maak ik om de zoveel tijd ontvangstruimtes voor bezoekers mooi en versier ik recepties met prachtige boeketten.

Verder zet ik grote bloemstukken in elkaar voor symposiums en stel ik tafelversiering, rouw- en trouwboeketten samen. Zo bouw je langzamerhand steeds meer een netwerk op dankzij mond-op-mondreclame.

“Het meest bijzondere aan het werk als bloemist? Hoewel heel droevig, maar het maken van rouwboeketten maakt ons vak wel heel bijzonder. Het is het laatste wat je voor die persoon kunt doen en dat is heel dankbaar. Zo zie ik bij mijn klanten dat zij ook graag iets voor een ander willen doen. In de coronaperiode zagen we bijvoorbeeld online een trend. Wij zijn aangesloten bij EuroFleurist, waar je bloemen online kan bestellen. Landelijk wilden veel mensen een bloemetje sturen om anderen een hart onder de riem te steken. Ze mochten ten slotte niet op bezoek en dus stuurden ze een bloemetje aan huis.”

Persoonlijk contact werkt prettig en maakt het leuker

Bij Fleur Artistique zie je al snel veel keuze in de winkel. Voor zowel de grote als de kleine portemonnee. Natascha: “Ik koos bewust voor een kleinere zaak. Ooit werkte ik voor een tuincentrum en dat massale is helemaal niets voor mij. Daar heb je geen contact met de mensen, dat wil ik niet. Postma Financieel Advies heeft daarin dezelfde visie. Via Nora Eggens ben ik bij hen terecht gekomen. Ik had namelijk wat advies nodig over het feit dan ons huis aan de zaak vastzit. Dat wilde ik gescheiden houden en dat bleek heel lastig te zijn om apart te houden.

“Dus is Piet Cornet langsgekomen. Hij heeft met alles meegedacht om te zorgen voor een goede splitsing van de woning en het bedrijf. Alles is nu netjes geregeld. De bedrijfsverzekeringen (en wat privézaken) lopen via Postma Financieel Advies en ik heb 1 contactpersoon waarbij ik terecht kan. Dat hij gewoon is langsgekomen en mij meegenomen heeft in alle mogelijkheden, maakte het zoveel prettiger. Zo is het gewoon leuker, ook voor hen. Ik maak zelf nog wel eens graag een praatje om ervoor te zorgen dat mensen het leuk vinden om (terug) te komen. Waar jij het toch over hebt met die klanten van je, grapt mijn man weleens!”

Meer weten over Fleur Artistique?  Klik hier https://www.fleurartistique.nl/

alle bedrijfsverzekeringen bij 1 partij?

Kies voor een vrijblijvende kennismaking

 

Lees je dit verhaal en wil je graag ook het liefst alle bedrijfsverzekeringen bij 1 partij? Met goed advies over de persoonlijke situatie hoef je je straks nergens druk om te maken. Ben je benieuwd naar wat wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.