Marcel Flierman (45) van Dakraam Twente

Het blijvende wauw-effect aan het licht brengen

Je denkt er soms wel eens aan, maar of je het dan ook echt gaat doen is een tweede… Tot je voor de keuze staat om of voor een grote aannemer te gaan werken of om voor jezelf te beginnen. Tot op de dag van vandaag heeft Marcel Flierman (45) geen moment spijt gehad van zijn beslissing. “Tuurlijk denk je er wel eens aan om voor jezelf te beginnen. Toen ik voor de keuze stond, bleek ik die ook vrij snel en makkelijk te kunnen maken. Op een gegeven moment heb je dan toch ineens je eigen bedrijfsnaam en een bus met jouw naam erop!”

 Zoekwoorden Bedrijfsrisico’s verzekering

Licht werpen op de uitdaging

Hoewel Marcel de stap nam tijdens het dieptepunt van de bouwcrisis (2013), heeft dat hem nooit tegengehouden. Integendeel zelfs. De beginperiode van zijn bedrijf begon juist erg goed, ondanks de crisis. “Onzeker was het zeker, maar wel gelijk genoeg te doen. Destijds deed ik wel wat anders dan dakramen, wat niet heel winstgevend was. Via via hoorde ik dat dakramen steeds populairder werden en begon ik als onderaannemer hier in de buurt dakramen te plaatsen. Dat was nog onder de naam ‘Allround klusbedrijf Marcel Flierman’. Nu specialiseer ik mij echt in dakramen en (LUXboX) daklichten onder de naam ‘Dakraam Twente’.

“In de branche heb je vooral te maken met klanten voor eenmalige klussen. Zo heb ik sinds 2013 een behoorlijk klantenbestand opgebouwd. Dat houdt het ook uitdagend. Voor iedere klant mag ik weer wat moois maken van hun woning. Het is zaak om dat goed op te pakken. Adviseren en verbinding krijgen met de klant is niet iets wat je leert, maar iets wat op den duur vanzelf gaat. Vooral als je het leuk vindt, maar dat is niet moeilijk wanneer je het uiteindelijke resultaat mag laten zien en kan zorgen voor een wauw-effect”, vertelt Marcel.

 

Dat wauw-effect, daar doe je het voor

Misschien wel waar iedere ondernemer het voor doet. “Het is een mooi moment wanneer je jouw ding hebt gedaan. Je hebt iets moois gemaakt van een donkere ruimte waar nu dankzij jou heel veel licht doorheen schijnt. Het is niet alleen daglicht wat je naar binnen brengt, maar vaak ook een heel stuk ruimte. Natuurlijk valt het effect met dakramen wel mee, maar met daklichten… Dan krijg je echt een wauw-effect. Reacties als ‘Mijn god, wat een ruimte’ of ‘Wat gaaf! Het was het echt waard’ komen regelmatig voor!”

Het wie, wat, waar, wanneer is gewoon duidelijk bij Postma Financieel Advies

“Het moment dat Postma Financieel Advies in beeld kwam, was met een begrafenisverzekering. Daarvoor kwam er een verzekeringsagent langs waarna al snel bleek dat het gemakkelijker was om zowel privé als zakelijk alles onder te brengen bij Postma Financieel Advies. Daarom loopt nu alles via hen. Later hebben we ook de hypotheek tegen het licht aangehouden en overgesloten.

“Bij Postma Financieel Advies heb je de korte lijntjes. Je weet precies wie je moet hebben binnen de organisatie. Dit in plaats van bij de grotere verzekeringsorganisatie waar ik destijds bij zat. Als er iets is, dan krijg je gelijk antwoord.

Je hebt meteen iemand aan de telefoon en er wordt gelijk een oplossing voor je gezocht. Zo heb ik (gelukkig) nog maar één keer gebruik hoeven maken van hun service. Een tijd terug was er een dakpan gevallen op een van de ramen die we nog moesten installeren. Wanneer een klant betaalt voor een nieuw raam, dan komt er natuurlijk ook gewoon een nieuw raam. En dat was allemaal snel en soepel geregeld via de verzekering. Het wie, wat, waar, wanneer is gewoon heel duidelijk bij Postma Financieel Advies”, sluit Marcel af.

Meer weten over Dakraam Twente?  Klik hier https://www.dakraamtwente.nl/   

 

alle bedrijfsverzekeringen bij 1 partij?

Kies voor een vrijblijvende kennismaking

 

Lees je dit verhaal en wil je graag ook het liefst alle bedrijfsverzekeringen bij 1 partij? Met goed advies over de persoonlijke situatie hoef je je straks nergens druk om te maken. Ben je benieuwd naar wat wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.