Maaike aagten (29)

Alleen een huis kopen als starter

Soms dan vallen alle puzzelstukjes op zijn plek. Dan gebeuren er dingen met een reden. Het overkwam Maaike Aagten (29) uit Almelo als starter. Geboren en getogen hier in het oosten van Nederland, eindigde toch ongeveer 9 jaar geleden in Amstelveen. Best een grote verandering zo van het platteland naar de stad.

Heimwee naar het oosten

Hoewel Maaike het naar haar zin had in het westen van ons land, begon ze familie en vrienden te missen. “Even snel op de koffie of samen eten was bij ons standaard. Dat miste ik enorm. Toen mijn persoonlijke situatie veranderde, besloot ik daarom om terug te gaan naar Almelo, waar een groot deel van mijn familie en vrienden wonen”, vertelt Maaike.

Het eerste puzzelstukje valt op zijn plek

in een bijzonder huis

Eenmaal weer thuis aangekomen, had Maaike geen vaste baan. Wel een vast inkomen, maar geen vaste aanstelling. Maaike: “Gelukkig mocht ik een tijdje bij mijn moeder en haar vriend wonen. Dat bood rust en de tijd om goed te sparen. Ik weet nog heel goed dat mijn moeder tegen me zei dat het oude huis van Debora, haar beste vriendin, te koop stond en of het niet leuk was om een keer te gaan kijken. Als starter denk je al snel dat je alleen geen huis kunt kopen met 1 inkomen. Dat dacht ik ook, maar mijn moeder drong aan om toch even te spieken. Voorheen ging ik er altijd op bezoek en dat maakt het tenslotte een heel bijzonder huis.”

Langzaam krijgt de puzzel steeds meer vorm

Het bijzondere huis waar de moeder van Maaike het over had, was inderdaad niet zomaar een huis. De beste vriendin van haar moeder woonde er een tijd geleden en de vriend van haar moeder verbouwde er ooit de badkamer. “Hoe bijzonder is dat? Het voelde alsof het zo moest zijn. Mijn moeder zei dat als het me ging lukken, het cirkeltje rond is”, vertelt Maaike.

Het einde van de puzzel komt steeds meer in zicht

‘Ik was natuurlijk meteen verliefd op het huis, nadat ik een afspraak had gemaakt met de makelaar om te gaan kijken. Toch maakte ik me wel zorgen over de financiering. Het was enorm dubbel. Aan de ene kant wilde ik alles wat ik had ervoor betalen. Aan de andere kant had ik niet de financiële middelen ervoor. Mijn moeder en Rudy kwamen met het idee om een afspraak te maken met Richard van Postma Financieel Advies. Richard was en is al jarenlang hun adviseur voor financiële zaken. Ik stuurde hem een appje en kreeg meteen reactie wanneer ik kon! Dat was boven verwachting snel en voor ik het wist, zaten we aan de keukentafel mijn financiële situatie te bekijken.

Dan ligt het laatste stukje ineens voor je

Aan de keukentafel zaten Richard en Maaike met haar moeder en vriend ter ondersteuning. ‘Richard vroeg me hoeveel spaargeld ik had. Op zich had ik wel wat achter de hand, maar als starter alleen kun je maar zoveel doen. Mijn geluk is dat mijn moeder en haar vriend een aanbod deden om een (belastingvrije) schenking te doen. Daarvoor ben ik zo ontzettend dankbaar!”, vertelt Maaike. Dankzij de schenking was Maaike in staat het huis te kopen. Hoewel er niet veel ruimte was om te overbieden. Richard bood aan in overleg te gaan met de verkopende makelaar.

Alle puzzelstukjes op zijn plek

de starter met een eigen huis

Onderhandelen op de huidige huizenmarkt is lastig. Vooral voor starters met een bepaalde financiële drempel. “Gevoelsmatig durfde ik het nog niet aan om het mijn huis te noemen. Richard regelde gelukkig het gesprek met de verkopende makelaar. Het verhaal van de beste vriendin van mijn moeder en de verbouwing van de badkamer maakte indruk bij hem. Uiteindelijk zijn we tot een prijs gekomen waar beide partijen comfortabel mee waren”, aldus Maaike.

“Tadaa! Mijn eigen huis.” Vol trots laat Maaike de bijzondere elementen van haar eigen stekkie zien: “Hier zitten de originele bedsteden uit het jaar 1900. In de deuren heb ik zelf glas in lood gezet voor extra sfeer! Dit huis heeft echt een geschiedenis. Het staat zelfs bekend als het witte huisje aan de Bornsestraat. Ik had nooit gedacht dat ik als starter, op basis van 1 inkomen zonder een vast contract, alleen een huis kon kopen. Dankzij Richards ervaring, geduld en snelheid is alles goed geregeld. Ik voel me helemaal thuis met mijn familie en vrienden weer in de buurt.”

Klantscore voor ons
9/10

Plannen om alleen een huis te kopen als starter?

Kies voor een vrijblijvende kennismaking

 

Lees je dit verhaal en ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden als starter? Met goed advies en juiste begeleiding voor jouw persoonlijke situatie komen we samen ver. Ben je benieuwd naar wat wij jou kunnen bieden?