Postma financieel advies en businessclub skik

Komen in actie voor oekraïne

 

De oorlog in Oekraïne laat geen mens onberoerd. Met de dag lijkt de situatie erger te worden in het land dat wordt bestookt door raketaanvallen en beschietingen. Wat kun je dan anders doen dan vluchten? Gelukkig biedt de Denekampse businessclub Skik humanitaire hulp en opvang aan het land dat is getroffen door onophoudelijke ellende.

Als het aan Skik ligt is de tijd van het lijdzaam toezien voorbij. De ondernemersvereniging verzamelde alle daadkracht om in actie te komen en noodhulp te bieden aan Oekraïne. En dat begon allemaal met de actieavond die Skik hield op maandag 7 maart in restaurant Fox in Denekamp. Dankzij gulle giften van donateurs werd die avond het aanzienlijke bedrag van 19.259 euro opgehaald. De bijeenkomst werd bijgewoond door maar liefst 55 Dinkellandse ondernemers. Het bedrag loopt nog steeds op, de teller staat inmiddels al op 20.360 euro.

Skik is een businessclub die staat voor actie en ondernemen en daarom is alleen het inzamelen van geld niet voldoende. Nog diezelfde avond vertrokken daarom de Skik-leden Nic Knippers en Liejondo Nijhuis naar de grens tussen Oekraïne en Roemenië om twee kinderen en drie volwassenen op te halen, familie van Nic’s Oekraïense vriendin Tanya. Zij waren vanuit Kiev naar de zuidelijke grens met Roemenië gevlucht. Eenmaal de Roemeense grens over konden Nic en Liejondo hen meenemen vanuit de opvang terug naar Nederland. Skik regelde een busje van Garage Wiefferink plus het geld voor benzine en de hotelovernachtingen onderweg.

Nic Knippers leerde Tanya tien jaar geleden kennen tijdens een weekendje in Kiev. Voor zijn werk bij Apollo Tyres zat hij in die tijd in Rusland waar hij de taal leerde spreken. Tanya en haar 13-jarige dochter Mira wonen nu al 5,5 jaar bij hem samen in Denekamp.

 

Huisvesting

De huisvesting voor Tanya’s familie is verzekerd door Martin Kuipers. De ondernemer en Skik-lid toverde de leegstaande kantoorruimte van zijn bedrijf Maku Products om tot een comfortabele leefruimte voorzien van alle levensbehoeften. Het pand van Maku Products is gevestigd bij de rotonde aan de Beuningerstraat en Denekamperstraat.

Hulpgoederen voor Oekraïne

In het weekend vóór de actieavond werd op het terrein van Steghuis Transport in Denekamp de eerste trailer met hulpgoederen volgeladen. Klaar om getransporteerd te worden naar het oorlogsgebied. Dit gebeurde met de hulp van Medikamente Die Grenze en horeca groothandel Henry Elferink. Binnen no-time zat de vrachtwagen vol. Daarom werd er al gauw een tweede trailer geplaatst. In totaal zijn er nu al drie trailers met essentiële hulpgoederen richting Oekraïne vertrokken en de bedoeling is dat het daar niet bij blijft. Het gaat om essentiële spullen zoals voedsel in blik, medicijnen, desinfectiemiddelen, slaapzakken, dekens, babykleertjes, luiers en batterijen. Over tweedehands kleding beschikt men al voldoende. Het is nog steeds mogelijk om goederen te doneren. Jan Molenaar nam de verantwoordelijkheid voor de inzameling van de goederen op zich.

Een greep uit de verzonden hulpgoederen:

 • Pijnstillers
 • EHBO dozen
 • Zaklampen
 • Batterijen
 • Desinfectie
 • Telefoon met oplader
 • Powerbanks
 • Voedsel in blik
 • Nutridrinks
 • Slaapzakken
 • iPad en tablets

Donateursavond

Dinsdagavond 29 maart jl. vond de donateursavond plaats bij het Sterrebos in Beuningen. Bedoeld om de donateurs te bedanken en te presenteren wat Skik allemaal heeft bereikt met het verzamelde geld. Initiatiefnemers van de actie zijn Adriaan Postma van Postma Financieel Advies in Oldenzaal en Wim Swier, algemeen directeur van de maaltijdbezorger Food Connect. Adriaan Postma is al 5 jaar voorzitter van Skik. Postma Financieel Advies stelde een bedrag van 2000 euro beschikbaar voor de actie.