Mitciko Hietland (51) over haar eigen onderneming

ZZP-bedrijfsverzekering voor een comfortabel ondernemersavontuur

Vol trots vertelt Mitciko Hietland over haar avontuur als startende ondernemer: ‘Ik kom uit een ondernemersgezin, een creatief gezin vooral. Mijn vader was meubelmaker en maakte de meest creatieve meubelen en was daarnaast aannemer. Hij heeft prachtige huizen gebouwd en ik ben daar supertrots op. Het is heel verdrietig dat hij is overleden, maar ik voel dat hij bij me is en enorm trots op me is. Dat geeft me veel kracht.’

Het heeft Mitciko vooral kracht gegeven om voor haarzelf te kiezen. ‘Ik heb best al wat dingen gedaan in mijn carrière. Zo heb ik de kappersopleiding gedaan en gewerkt als kapster om daarna de opleiding voor schoonheidsspecialiste te volgen. Ik heb zo’n passie voor mijn vak, wat zich uiteindelijk ook loonde met verschillende prijzen. Hoewel ik met veel plezier voor anderen heb gewerkt, merkte ik dat er een bepaalde creativiteit en vuur in mij zat die ik niet altijd kwijt kon. Ik liep al lang met het idee om mijn eigen salon te beginnen. Op een gegeven moment was het gewoon nu of nooit. Ik moet het NU doen’, aldus Mitciko.

Haar succes bestaat dankzij

een grote klantenkring

Midden in de corona crisis een onderneming starten? ‘Dat was wel een dingetje, ja…,’ vertelt Mitciko, ‘Het was enorm spannend, want ik moest gelijk nadenken hoe we klanten konden bedienen binnen de maatregelen. Door innovatief te handelen, is dat allemaal goed gekomen. Toch was het wel spannend, vooral als je net begint. Ik had gelukkig vanuit mijn verleden al een grote klantenkring opgebouwd, verspreid over heel Nederland. Dus ik hoefde mij geen zorgen te maken of ik wel voldoende afspraken had staan.

‘Direct vanaf de eerste dag was het druk. Dat komt omdat we verschillende behandelingen aanbieden. Bijvoorbeeld permanente make-up, laserbehandelingen, massages, gezichtsreiniging, pedicure en cosmetische ingrepen. Mannen zijn overigens net zo ijdel als vrouwen, dus dat betekent een extra doelgroep.’

Warmte en gezelligheid in de salon

‘Klanten moeten zich thuis kunnen voelen in de salon. Zowel mannen als vrouwen. Zodra iemand binnenkomt, bied ik ze daarom iets te drinken aan en kunnen ze plaatsnemen in een comfortabele stoel. Zo voelen ze zich wat sneller op hun gemak.

De zon en lekker warm weer zijn hierbij een grote inspiratiebron voor me.

 

‘Ik loop momenteel rond met het idee om naast de salon een Oosters terras te maken. Hier kan ik mijn klanten een lekker kop thee aanbieden en misschien zelfs tapas. Maar dient vooral om massages buiten te geven. Hoe lekker is dat? Alles in een relaxte sfeer, heerlijk in de zon. Ik weet zeker dat mijn klanten dit weten te waarderen en het is best uniek denk ik!’, zegt Mitciko met een glimlach.

Naast creativiteit moet ik zakelijke beslissingen nemen

Met alleen creativiteit kom je er niet. Als je je bedrijf goed wilt neerzetten, moet je zorgen dat dingen goed geregeld zijn. Financieel, maar ook het indekken en opvangen van risico´s. Mitciko: ‘Dit heb ik vanaf de eerste dag goed geregeld dankzij Postma Financieel Advies. Via Facebook kwam ik Adriaan Postma tegen. Hij adviseerde mij om in gesprek te gaan met Piet Cornet, adviseur voor schade en inkomensverzekeringen in de zakelijke markt. Die man is echt een vakidioot. Dat bleek direct al tijdens onze kennismaking. Hij heeft zoveel ervaring dat hij direct de meest voorkomende risico´s kon blootleggen voor een ZZP-bedrijfsverzekering.

‘Samen hebben we goed naar deze risico´s gekeken en vervolgens heb ik een arbeidsongeschiktheids-, inboedel-, brand- en aansprakelijkheidsverzekering afgenomen. Ik kreeg trouwens direct het gevoel dat vanaf dat moment alles goed geregeld is, mocht er iets gebeuren. Dat neemt een aantal zorgen weg waardoor ik ruimte heb om te kunnen ondernemen.’

Lees hier meer over by Mitciko.

klantscore voor ons
9,5/10

ook een comfortabel ondernemersavontuur?

Kies voor een vrijblijvende kennismaking

 

Lees je dit verhaal en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw onderneming? Misschien  dat de situatie van Mitciko vergelijkbaar is of juist niet, maar met goed advies en de juiste begeleiding komen we vast tot een passende oplossing. Ben je benieuwd naar wat wij jou kunnen bieden?