Ramon Kosters, Michel Kerver en Jordy Kamphuis

Verandering: de ultieme smaakvolle verfrissing

Als we met Michel Kerver en Jordy Kamphuis van The Vital Company terugblikken op hoe het ooit begon, is het geen verrassing dat ze hier nu samen zitten. Als oud-collega’s waren de twee altijd al op zoek naar triggers en kansen in de markt. Beide waren daarna ondernemer, stapten op hetzelfde moment uit en zijn nu aanjagers van vitaliteit geworden. Jordy vooral aan de strategische kant en Michel aan de menselijke kant. Ze vullen elkaar aan en weten één ding zeker; ze willen anderen versteld doen staan.

In beweging komen is de eerste stap

Dat versteld doen staan, komt niet zomaar uit de lucht vallen. Als vitaliteit aanjagers, smaakmakers, helpen ze organisaties op verfrissende wijze om in beweging te komen. Michel: “Wij bieden een betekenisvol programma voor het individu én de organisatie. De hoofdvraag: hoe krijgen we iedereen op de juiste manier in beweging? Daarbij is het heel belangrijk om de goede vragen te stellen en erachter te komen wat de intrinsieke motivatie is. Daar is geen specifiek plan van aanpak voor. Wat wil je, wat doen je mensen, wie wil je binden en boeien? Dat verschilt per definitie. Aan tafel kunnen wij het verschil maken om medewerkers te activeren.”

Jordy vult Michel hierin aan: “Veel werkgevers zijn op zoek naar binding, vooral nu met de arbeidskrapte. Vitaliteit en gezondheid zijn daarin heel belangrijk. Maar bij genoeg bedrijven zien we toch nog vaak dat er een koude, angstcultuur heerst. Van de buitenkant lijken ze interessant, wat wij ook wel windowdressing noemen. Zo van ‘Kijk eens, hoe mooi en hoe gezellig het hier is’. Tot je er daadwerkelijk naar binnen stapt en het gaat ervaren. Wij zorgen juist dat dit overeenkomt en dat de buitenwereld jouw organisatie ziet zoals die is.”

 

 Zoekwoorden Bedrijfsrisico’s verzekering

Maak je eigen gras zo groen mogelijk

Het gaat bij The Vital Company om goed werkgeverschap en een goed voorbeeld, doet goed volgen: “Je kunt je afvragen tot hoever het geven van de werkgever en het nemen van de werknemer gaat. Daarin geven we zelf ook wel graag het goede voorbeeld. Want hoewel wij misschien lange werkweken maken, geloven wij dat ons team knap hun best mag doen om groener gras te gaan vinden. Wij bieden ons team vertrouwen, vrijheid, verantwoordelijkheden en goede secundaire voorwaarden. Zo gaan we bijvoorbeeld ieder jaar een keer naar het buitenland.”

“Als werkgever wil je niet alleen kijken naar salaris, maar juist naar wat jouw medewerker komt halen en brengen bij jouw bedrijf en hoe je daaraan kunt voldoen. Wanneer je dat doet, bind én activeer je jouw medewerkers en nieuwe aanwas”, vertelt Jordy.

 

Korte lijnen zijn makkelijk strak te houden

Binding speelt een rol op meerdere vlakken. Zowel in hun eigen bedrijf als in de samenwerking met andere bedrijven. Zo is Ramon Kosters recentelijk mede-eigenaar geworden van The Vital Company: “Vlak na de oprichting in 2018 ben ik in dienst getreden. Nu mag ik mijzelf mede-eigenaar noemen van dit prachtige bedrijf en dat maakt mij trots! Michel en Jordy vul ik onder andere aan met mijn ervaring in het inzichtelijk maken van de fysieke- en mentale belastbaarheid van medewerkers. Met zijn drieën kunnen we The Vital Company toekomstbestendig en wendbaar maken.”

Na 5 jaar is er veel veranderd binnen The Vital Company. Als laatste verfrissende element in alle verandering hebben de mannen in samenwerking met Postma Financieel Advies alles onder de loep genomen. Michel: “Toen we net waren begonnen, deelden we het pand met Adriaan Postma. We zitten nu zo’n 4 jaar in het huidige pand en zijn afgelopen jaar met Adriaan om tafel gegaan om na 5 jaar alles te herzien. Per saldo zal het onder aan de streep niet uitmaken. Waar het bij ons om gaat, is dat wij hetzelfde DNA hebben. Het is iemand die goed bij ons past en net als ons een goede werkgever wil zijn en blijven. Je hebt korte lijnen met het team en gelijk oplossingen of advies voor je vraag. Ons gezamenlijke DNA: doen wat je zegt en zeggen wat je doet.”

benieuwd wat jij als ondernemer kunt?

Kies voor een vrijblijvende kennismaking

 

Lees je dit verhaal en wil je graag ook graag als ondernemer stappen zetten? Met goed advies over de persoonlijke situatie weet je straks waar je aan toe bent. Ben je benieuwd naar wat wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.