Ernst Jan Dasselaar (45) van Bouwbedrijf Dasselaar

Van kleine eenmanszaak naar professioneel bouwbedrijf

Zo’n 23 jaar geleden begon Ernst Jan Dasselaar (45) als ondernemer aan een eenmanszaak. Vandaag de dag nog steeds bekend onder de naam “Klussenbedrijf Dasselaar”. Maar voordat het avontuur als ondernemer begon, werkte hij nog bij een bouwbedrijf. Ernst Jan: “Na het afronden van mijn BBL-opleiding kwam ik in vaste dienst. Dit bouwbedrijf werkte helaas alleen op de grote bouwplaatsen, terwijl de particuliere klanten en de kleinere klussen mij veel meer trok. Toen ik 22 was, hakte ik daarom de knoop door. Ik begon voor mijzelf.”

 Zoekwoorden Bedrijfsrisico’s verzekering

Jong geleerd,
oud gedaan

Destijds in Rijssen was Ernst Jan één van de jongste ondernemers. “Ik kon net als mijn vader bij een bouwbedrijf werken, met een auto en alles erop en eraan. Maar ik was jong, wild en wilde gas geven. Als ondernemer kon ik doen en laten wat ik wilde.”

“‘Ik redde mie wa’, tot er steeds meer en grotere klussen op mijn pad kwamen. Daarom heb ik nu een klein, hecht team. Dat maakt het communiceren met de particulier ook een stuk gemakkelijker. Die wil je goed informeren, want je loopt en werkt tenslotte bij hen op het erf. Ik begrijp wel dat mensen een beetje in de gaten willen houden wat er gebeurt. Met het team houden we de lijnen kort en de communicatie persoonlijk en transparant.”

 

Hart en ziel voor het ambacht

Als ondernemer heb je de luxe om je hart en ziel te leggen in wat je doet. Aan alles is te merken dat Ernst Jan doet wat hij het leukste vindt om te doen: “Maar als ik iets moet kiezen, dan kies ik voor de uitbouw van woningen. We doen ook wel nieuwe vrijstaande woningen, maar het zijn vooral de verschillende dingen die we doen wat het leuk maakt. Iedere klus is weer anders, is weer nieuw. Als we dan toch weer zo’n klus klaren, ben ik ontzettend trots op wat we neergezet hebben.

“Die trots delen we ook graag. Van de meeste projecten maken we even een foto, ook van het proces, en delen dat op onze website of sociale media. Je hebt zo veel plezier in je werk en dat mag iedereen weten. Ik ben dan zelf niet bij ieder project aanwezig, maar ik kan zo even langs hoppen bij een van onze andere projecten. Dat vind ik gewoon mooi om te zien. Ik ben een klassiek voorbeeld in de zin van dat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt. Iedere ondernemer zal dat herkennen. Je maakt je ‘hobby’ steeds uitdagender, maar dat maakt ook dat je meer voldoening krijgt.”

Twentse nuchterheid, betrokken- en betrouwbaarheid

Drie kernwaarden waar zowel Ernst Jan als Adriaan Postma zich in kunnen herkennen. “Als ondernemer moet je er rekening mee houden dat je voor bepaalde zaken verzekerd moet zijn. Anders wordt het lastig om aan de slag te gaan. Dus toen ik voor mijzelf begon, ben ik naar Adriaan gegaan voor de verzekeringen. Via via kende ik hem al en wist van hem dat hij altijd correct en netjes was.

“Adriaan komt zijn afspraken na en regelt het gewoon. Als het niet kan, kan het niet. Daar is hij ook gewoon transparant en eerlijk in. Momenteel lopen daarom de CAR-verzekeringen en de aansprakelijkheid bij Postma Financieel Advies. Laatst met de storm heb ik voor het eerst aanspraak moeten maken op de verzekeringen. Geluk bij een ongeluk dat het onder de CAR viel!”, sluit Ernst Jan lachend het gesprek af.

Meer weten over Bouwbedrijf Dasselaar?  Klik hier https://www.bouwbedrijfdasselaar.nl/

alle bedrijfsverzekeringen bij 1 partij?

Kies voor een vrijblijvende kennismaking

 

Lees je dit verhaal en wil je graag ook het liefst alle bedrijfsverzekeringen bij 1 partij? Met goed advies over de persoonlijke situatie hoef je je straks nergens druk om te maken. Ben je benieuwd naar wat wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.