Maurits Huisken van eetcafé plexat

Van bedrijfsleider naar horecaondernemer

We hebben een gesprek met de altijd vrolijke Maurits Huisken. Maurits is geen onbekende in de hechte gemeenschap van De Lutte. Midden in het centrum runt hij sinds 2004 Cafe & Restaurant ´Plexat´ Oftewel ´Plek zat´. Iedere Luttenaar kent deze plek en heeft er vast ooit een biertje gedronken of een lekkere steak gegeten.

“Mijn carrière als horecaman begon als bedrijfsleider bij een snooker en poolcentrum in Oldenzaal. Dat was een enorm leuke tijd en geweldig om te doen. Ik was een stuk jonger, woonde boven de zaak en het verdiende ontzettend slecht. Ik had het wel enorm naar mijn zin. Dat was in het voordeel van mijn werkgever”, vertelt Maurits lachend. Een 80-urige werkweek was geen uitzondering. Maar ja, zo werkt dat in de horeca volgens Maurits.

“Ik had altijd de droom iets voor mezelf te beginnen in deze branche. De eigenaar van het pand waarin het snooker en pool centrum gevestigd was, wist dit. Hij zag hoe gedreven en betrokken ik was. Op een goede dag kwam hij naar mij toe en zei dat hij iets voor mij had en dat ik direct aan de slag kon als ik dat wilde. Ik had geen idee wat ik kon verwachten maar ik zei meteen dat ik het ging doen!”

 Zoekwoorden Bedrijfsrisico’s verzekering
waar alles mee begon

op de achterkant van een viltje

“Het begon eigenlijk allemaal op de achterkant van een viltje. Het maken van een deal met een investeerder van het pand. Daarvan wist ik niet goed wat ik kon verwachten. Alles was begroeid door achterstallig onderhoud. Het terras was door de begroeiing niet te zien. De binnenkant en keuken hadden lang geen onderhoud gehad en konden de nodige aandacht wel gebruiken. We zijn direct aan de slag gegaan om van deze plek een leuke, frisse en vooral gezellige plek te maken waar mensen hun biertje en koffie kunnen drinken maar ook een plek waar we goed en betaalbaar eten kunnen aanbieden”, vertelt Maurits trots.
De opening was in juni 2004 en het was meteen een groot succes. Veel mensen kenden Maurits van zijn vorige baan en waren wel benieuwd naar zijn sprong in het diepe. Er werd hard gewerkt. Saté, schnitzels, bier, frisdrank, koffie en thee. Alles vloog letterlijk de deur uit.

De investeerder was destijds eigenaar van het pand. In 2006 had hij het idee om penthouses boven het restaurant te bouwen. “Dat zag ik niet echt zitten. Wanneer wij beneden een feestje hebben, wil ik niet tot overlast zijn voor de bovenburen. Op dat moment besefte ik mij dat ik van niemand afhankelijk wilde zijn in mijn manier van ondernemen. Samen met de investeerder, mijn vader en de bank zijn we gaan praten om het pand over te nemen. Dat hebben we kunnen doen met een mooie deel”, zegt Maurits.

De toekomst voor de horecaondernemer

“Vanaf de eerste dag stak ik een groot deel van de winst in de ontwikkeling en verbetering van Plexat. Zo zijn er verbouwingen, restauraties en vernieuwingen over de jaren heen geweest. Ook investeringen in het personeel. Er werken nu zo’n 35 mensen. En boven ons restaurant? Daar hebben we iets unieks van gemaakt: Steaks and Bites. Beneden en op het terras kun je terecht voor een lekkere saté, schnitzel of hamburger. Maar wil je iets meer de tijd nemen voor een lekker menu? Dan kun je hier terecht. We hebben de meest lekkere dingen op de kaart staan en je kunt hier in alle rust genieten.”

“Mijn personeel en ik hebben het enorm naar ons zin en dat stralen we uit. Klanten blijven terugkomen en zelfs toeristen zijn trouwe klanten aan het worden. We zitten hier midden in een pittoresk dorp én zijn makkelijk bereikbaar. Je auto parkeer je om de hoek. Door het afgestemde concept van Plexat, het grote succes van Steaks and Bites zien we de toekomst heel positief tegemoet. We zijn net uit de crisis en mensen hebben veel zin om erop uit te gaan of op een terras te zitten met familie of vrienden. Ik heb er alle vertrouwen in”, aldus Maurits.

Plexat en Postma Financieel Advies

Mede door Postma Financieel Advies kan Maurits ondernemen met een gerust hart. “Adriaan en ik kennen elkaar al jaren. Wat hij heel goed doet, is dat hij de man op de juiste plek, juiste tijd en juiste moment is. Ik ben al vanaf 2002 klant van hem en sindsdien is hij altijd mijn financiële en verzekeringsman geweest. Hij is betrokken bij wat ik doe en daarom lag het voor de hand dat hij voor Plexat de verzekeringen regelde. Voor geldzaken zitten wij bij een grote bank, omdat zij ons altijd gesteund hebben en ons door en door kennen.

“Ik weet gewoon zeker dat alles goed geregeld is. Zo is onder andere de arbeidsongeschiktheidsverzekering opgenomen onder Postma Financieel Advies. Wat voor mij fijn is, is dat Adriaan zelf initiatief toont door een afspraak te maken om samen door alle verzekeringen te lopen. Wat loopt goed, wat niet, maar vooral wat kan beter. Daar is hij meester in. Het komt regelmatig voor dat we kosten besparen”, sluit Maurits af.

Lees hier meer over Eetcafé Plexat.

Klantscore voor ons
9,5/10

alle bedrijfsverzekeringen bij 1 partij?

Kies voor een vrijblijvende kennismaking

 

Lees je dit verhaal en wil je graag ook het liefst alle bedrijfsverzekeringen bij 1 partij? Met goed advies over de persoonlijke situatie hoef je je straks nergens druk om te maken. Ben je benieuwd naar wat wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.