Erwin Langenhof van Bünte Benelux

Een gouden samenwerking vanuit dezelfde visie

Erwin Langenhof heeft in zijn 35 jaar al een mooie carrière opgebouwd. Een carrière die ooit begon in de rol van Accountmanager en zich heeft gevormd tot de rol die hij nu bekleed: Directeur van Bünte Benelux. De naam Bünte lijkt Twents, maar dat is het niet. Bünte is van oorsprong een Duits familiebedrijf dat in 1990 is opgericht. In 2012 vestigde het bedrijf zich in Nederland. Het doel was om de activiteiten uit te breiden naar de Benelux, Denemarken en Tsjechië.

“En daar hou ik van”, vertelt Erwin, “Een stip op de horizon. Een duidelijk doel en daar volledig voor gaan.” We zien een twinkeling in de ogen van Erwin wanneer hij vertelt over zijn werk en het team. “Wij hebben het geweldig naar ons zin en dat zie je terug in het resultaat. Overigens, op mijn naamkaart staat misschien directeur. Toch voel ik mij zo niet. Ik voel mij eerder onderdeel van het team en af en toe de kopman.”

Onderdelen voor aanhangers, trailers en caravans

“Ik zal eerst uitleggen wat we doen”, biedt Erwin aan, “We leveren onderdelen van alles wat je achter je auto kunt hangen, zoals aanhangers en trailers tot 3500 kg. Vergis je niet. Het lijkt simpel, maar we hebben ongeveer 14.000 producten. Dat verwacht je niet, hé? Sommige trailers, aanhangers en caravans verstoppen veel techniek onder de kap en juist die onderdelen leveren wij.”

 Zoekwoorden Bedrijfsrisico’s verzekering
Direct een opdracht

De eerste sales in Nederland voor Bünte

“In 2012 ben ik bij Bünte komen werken. Het Duitse Moederbedrijf had direct een opdracht voor me. Groei! Gelukkig was deze opdracht niet alleen een financiële visie. Er bleek behoefte te zijn aan de levering van goede producten in deze branche. Vanuit die visie zijn we aan de slag gegaan.

We begonnen met minimale middelen voor een belangrijke kern. Namelijk de implementatie van alle digitale systemen. Denk aan een goed CRM-systeem en een webshop. Door hier mee te starten, konden we direct een klantenbestand opbouwen. Daar hadden we meteen profijt van! De omzet en de winst groeide. Dat laatste gaf mogelijkheden om nieuwe mensen aan te nemen. We zijn nu 9 jaar verder. Inmiddels bestaat het team uit 7 mensen en bedienen we 500 klanten. Gaaf he?”, aldus Erwin.

samenwerken vanuit dezelfde visie

“Vanaf het begin was mijn doel om een strakke structuur (workflow) neer te zetten. Ik wilde alles goed geregeld hebben, zowel intern als extern. Verzekeringen, pensioen, noem het maar op. Ik kom zelf uit Wierden en daar is Adriaan Postma een bekende naam. In 2012 zijn we al om tafel gegaan om te kijken wat er nodig was om alles goed te regelen. Adriaan stelde voor om samen met zijn collega, Piet Cornet, een inventarisatie te maken.”

Erwin vervolgt: “Die Piet is echt een geweldige gast. Een verzekeringsman in hart en nieren, maar een die niet voldoet aan het beeld van stoffig en conservatief. Piet is een leuke, vrolijke, nuchtere kerel. Na de eerste kennismaking kwam hij al snel met een voorstel dat er goed uitzag. Hij is in staat om alles in heldere taal uit te leggen. Onze gesprekken duren vaak niet lang. Het is kort en bondig en dat komt me goed uit. Ik heb een volle agenda.”

Geen omkijken naar onze verzekeringen en pensioenen

Erwin sluit af: “Eenmaal per jaar heb ik een afspraak met Adriaan en Piet. Goed voorbereid kijken zij met mij naar nieuwe kansen, betere premies en voorwaarden. Het enige wat ik hoef te doen, is ‘ja’ zeggen. Een paar dagen later is het gewoon geregeld. Dat werkt fijn. Het voelt goed om te weten dat alles goed geregeld is. We weten zeker dat we werken met een leverancier die opkomt voor onze belangen.”

Meer weten over Bünte Benelux?  Klik hier https://buntebenelux.com/

alle bedrijfsverzekeringen bij 1 partij?

Kies voor een vrijblijvende kennismaking

 

Lees je dit verhaal en wil je graag ook het liefst alle bedrijfsverzekeringen bij 1 partij? Met goed advies over de persoonlijke situatie hoef je je straks nergens druk om te maken. Ben je benieuwd naar wat wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.