Julien Sahertian en Jaimy Langejans

Wanneer het ideale huis op je pad komt…

In Almelo staat een karakteristieke woning uit de jaren 30 waar je aan de ene kant makkelijk richting Wierden gaat en de andere kant naar het centrum van Almelo. De locatie is ideaal voor Julien Sahertian en Jaimy Langejans. Dat het huis toevallig op hun pad is gekomen, is een droom die is uitgekomen.

Vol karakter en rust

Wanneer je binnenkomt bij Julien en Jaimy dan zie je meteen de prachtige opgeschuurde houten vloer die de woonkamer met warmte vult. Maar één van de meest sfeervolle elementen van de woning is misschien wel de granito vloer en het glas in lood in de hal: “We zijn echt wel voor het karakter van deze woning gevallen, maar de locatie woog zeker mee. Jaimy is interieurontwerper van kantoorpanden hier in de stad en dat maakt het allemaal wel wat makkelijker.”

“Eerst woonden we 2 jaar samen in mijn huurwoning, waar ikzelf al langer woonde. Op een gegeven moment voel je dat het tijd is om daar weg te gaan. Vervolgens heb je ineens een eigen oprit net buiten het centrum van Almelo. Het is hier een heel stuk rustiger en ruimer. Dat we dit binnen een jaar hebben gevonden en kunnen kopen, is fantastisch.”  

 Zoekwoorden Bedrijfsrisico’s verzekering

Een zoektocht naar de ideale woning

Julien vertelt verder: “In onze zoektocht naar een woning hebben we eerst wel georiënteerd waar we willen wonen. Het was echt nog even kijken wat de mogelijkheden waren en we waren vooral benieuwd naar wat we konden lenen. Maar op het moment dat we huizen zijn gaan kijken, bleek het allemaal zo chaotisch. Je zag weleens huizen weggaan voor € 30.000 meer en dat vonden we wel extreem! We hebben het maar rustig aan gedaan tot het allemaal wat kalmer op de markt was.

“Adriaan ken ik al jaren via de voetbalclub in Wierden. Dus toen ik hem weer een keer tegenkwam in een parkeergarage is de bal echt gaan rollen. We hebben de mogelijkheden voor onze hypotheek doorgenomen. Daar kwam een inschatting uit en toen bleek dat onze woning die toevalligerwijs op ons pad was gekomen, mogelijk te zijn!”

Contact liep gesmeerd en duidelijk

“Toen eenmaal de bal aan het rollen was, hebben we alle administratie en papierwerk in moeten leveren bij Postma Financieel Advies. Dat contact liep eigenlijk altijd gesmeerd en duidelijk. Ze zoeken alles goed uit, ook wat betreft verzekeringen. We hebben meteen alles laten checken, zodat we een mannetje voor alles hebben. Als we ergens niet uitkomen, dan zoeken ze dat gewoon voor ons uit.”

“We hebben namelijk nog grootse plannen voor onze woning. Gezien het een jaren 30 woning is, is het qua verduurzaming nog niet heel erg toekomstbestendig. Er zit nu nog allemaal enkelglas in en we willen de spouwmuur en vloer isoleren. Dat heb je natuurlijk met zo’n oud huis, dat merk je wel. Als het koud is, dan vliegt de warmte het huis uit! We laten het met volste vertrouwen over aan Postma Financieel Advies om uit te zoeken hoe we dit het beste kunnen financieren”, sluit Julien af met een knipoog.

Is jouw ideale woning op je pad gekomen?

Kies voor een vrijblijvende kennismaking

 

Lees je dit verhaal en wil je graag jouw droomhuis van jou maken? Met goed advies over de persoonlijke situatie weet je straks waar je aan toe bent. Ben je benieuwd naar wat wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.