Kennismaken met: Samantha vlutters!

Gezelligheid, dat zit bij Samantha Vlutters (41) wel goed. Terwijl we het gesprek voeren om haar voor te stellen, heeft ze een grote glimlach op haar gezicht. Bij Postma Financieel Advies zit ze helemaal op haar plek en kan ze haar passie om mensen te helpen kwijt. Maar voordat ze bij ons terechtkwam:

“Na mijn opleiding voor makelaardij en detailhandel ben ik eerst terechtgekomen bij de Rabobank. In de opleiding zaten vele financiële aspecten waardoor de Rabobank een logisch gevolg was. Maar nadat daar veel werd geautomatiseerd, ben ik op zoek gegaan naar wat anders. Ik wilde namelijk dat persoonlijke contact heel graag behouden. Toen kreeg ik de kans om bij het Leger des Heils Coördinator van een buurtsteunpunt te worden.”

 “Bij het Leger des Heils heb je het écht over persoonlijk contact. Daar komt de onderkant van de samenleving samen in een buurthuis. Zij zijn zo dankbaar voor dat stukje contact met anderen en de hulp die ze via het Leger des Heils krijgen. Mijn passie om mensen te helpen werd hierdoor eigenlijk alleen maar groter.”

Een nieuw avontuur bij Postma Financieel Advies

“Het avontuur bij het Leger des Heils hield op en na een tussenstop ben ik in maart 2022 bij Postma Financieel Advies terechtgekomen als opvolgster van Femke Oude Groeniger. Het was meteen een warm bad, lekker cliché, maar het is ook echt zo. We maken hier een lolletje met elkaar tussen het serieuze door en we staan samen voor de mensen klaar.”

“Ik verzorg bij Postma Financieel Advies de particuliere verzekeringen, waaronder de schadeafwikkeling. Dat betekent veel verschillende soorten verhalen. Maar dat maakt juist dat ik net dat stapje extra wil en kan zetten om van iets negatiefs, iets positiefs te maken. Dat is het maatschappelijke effect van mijn werk en die verhalen vind ik juist het mooiste eraan. Mensen met het ‘ingewikkelde’ en het ‘stoffige’ van ons werk, toch gelukkig weten te maken.

Waar kun je Samantha Vlutters aan herkennen?

Natuurlijk aan die grote, vriendelijke glimlach, maar we zijn achter nog veel meer gekomen! Zo is Samantha getrouwd en heeft ze samen met haar man een zoontje van 6. Samantha is opgegroeid in Denekamp, waar haar ouders eigenaar waren van de Assortishop. En wat ze graag doet in haar vrije tijd?

“Ik struin dolgraag rommelmarkten en kringloopwinkels af. Ik kan daar zulke leuke dingen vinden, vooral voor mijn zoontje! Verder ben ik echt zo’n ‘gezelligheidsdier’ die het liefst bordspellen speelt en goede gesprekken voert.”

“Ik ben wel wat ongeduldig, haha. Ik zit af en toe de collega’s, met name Piet, graag achter de broek aan. Zo van bel die eens even, en die, en die… Vooral ook naar de verzekeraars, ik heb graag de touwtjes in handen en dat moet wel in deze branche.  Je moet goed weten waar je terecht kunt en erachter aan blijven gaan, want anders duurt het gewoon te lang. En tuurlijk, sommige dingen duren wat langer, zoals bijvoorbeeld letselschade. Dat valt wel uit te leggen, maar reken erop dat ik dat allemaal goed in de gaten houd!”